MužiRado Prešinský: Asi zrejem ako víno

12. februára 2021
DF1A3280

S 57 bodmi je najlepším blokárom mužskej extraligy. V prvom víťaznom zápase vo štvrťfinále play-off si pripísal štyri úspešné bloky. Skúsený Radoslav Prešinský si uvedomuje aj dôležitosť ďalšieho zápasu v Košiciach (sobota o 19.00 hod.).

Úvodný vstup do vyraďovacej fázy mužskej extraligy medzi VKP a Košicami musel rozlúsknuť až tajbrejk. V ňom dominovali domáci a pripísali si úvodný bod a vedenie v sérii 1:0. „Ukázalo sa, že play-off je úplne iná súťaž. Hrá sa o veľa a zápas aj tak vyzeral. Trochu sme boli nervózni, ale po prvom sete sme sa oťukali. Chýbal nám síce Marek Malina, ale výborne zaskočil za neho Milan Marinič a ustáli sme to. Sme radi, že sme potvrdili výhodu domáceho prostredia a vyhrali sme. V play-off sa počítajú len víťazstvá,“ uviedol Radoslav Prešinský, ktorý si uvedomuje aj dôležitosť duelu v Košiciach. „Dôležitý bude náš servis a príjem. Aj doma sme kvalitne podávali, ale Košičania výborne prihrávali. Možno musíme na servise ešte viac pridať. To bude alfa a omega celého zápasu. Zároveň, po dlhom čase hráme opäť vonku, takže sa na to musíme pripraviť. Cestujeme na východ veľkým autobusom, takže sa môžeme pohodlne natiahnuť. S tým nebude žiadny problém. Dáme do toho všetko a verím, že si pripíšeme ďalšiu výhru a zvýšime na 2:0 v sérii,“ pokračoval rodák z Nových Zámkov, ktorý však odmalička žije v Nitre.
Svoj prvý majstrovský titul získal pred troma rokmi s Karlovými Varmi v českej extralige, druhý pridal v roku 2019 s Prievidzou. V základnej časti aktuálneho ročníka extraligy dominoval v blokárskej štatistike, keď zaznamenal 53 blokov s priemerom 1,15 na set. „Do polovice sezóny som to ani nesledoval. Potom mi to niekto pripomenul. Teší ma to, nečakal som, že to bude takto. Trénujem síce menej ako po minulé roky, ale zrejme mi to pomáha. Asi zrejem ako víno, čím starší tým lepší (smiech). Je to však zásluha celého tímu. Držíme spolu, navzájom si pomáhame. A to, že ma súperi potráfajú, ma len teší,“ uzavrel Radoslav Prešinský.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?