MužiPo výhre postupový mečbal

17. februára 2021
DF1A6396

VKP Bratislava naklonil misky váh vo štvrťfinále play-off s Košicami opäť na svoju stranu. V treťom zápase zvíťazil 3:1 a v sérii vedie 2:1. O postupe do semifinále môžu “policajti” rozhodnúť už v sobotu na východe Slovenska.

Trénerskému tandemu Nosek – Tiňo bol k dispozícii už aj uzdravený smečiar Marek Malina. Na súpiske sa po niekoľkozápasovej odmlke objavil aj libero Bartolomej Jakubík. VKP od úvodu zápasu diktoval tempo hry. Istí v útoku, bojovní v poli, výborní na sieti. V prvých dvoch setoch si vypracovali dôležitý náskok, ktorý až do záveru dokázali udržať. V treťom sete sa dlhú dobu oba tímy ťahali bod po bode, až si domáci vypracovali mierne vedenie, no Košičania prestriedali a ich mladíci dokázali výsledok zvrátiť a po zisku setu duel zdramatizovať. Vo štvrtom dejstve však “policajti” pokračovali vo výkone z prvých dvoch častí a doviedli zápas k víťazstvu. Opäť potvrdili, že doma sú nezastaviteľní a získali vedenie v sérii 2:1. Najviac bodov v stretnutí zaznamenal univerzál Ľuboš Kostoláni (25), sekundoval mu Marek Gergely (24 bodov), ale výborným výkonom sa prezentovali celý tím na čele s kapitánom Jurajom Zaťkom. Bratislavčania môžu o svojom postupe do semifinále rozhodnúť v sobotu v Košiciach. Začiatok duelu je naplánovaný na 18.30 hod.

VKP BRATISLAVA (3.) – VK KDS-ŠPORT KOŠICE (6.) 3:1 (15, 17, -22, 18) – stav série 2:1
Rozhodovali: Schimpl a Dovičovič ml., bez divákov
VKP: M. Hukel 7, Zaťko 4, Malina 5, Prešinský 4, Kostoláni 25, Gergely 24, libero Ľ. Nemec (Kraisl 0, Hollý 0). Tréner: J. Nosek.
Košice: Goč 3, Jakubov 2, Kríž 3, Lamanec 18, Sopko ml. 4, Pizur 5, libero Marčok (Smolej 7, Ondruš 5, Jendrejčák 1, Tesarčík 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Hráči zápasu: Ľuboš Kostoláni (VKP) – Patrik Lamanec (Košice)

Jaroslav Nosek: “Sme radi za víťazstvo. Ideme do Košíc sa pobiť o výhru.”
Richard Vlkolinský, tréner Košíc: “Domácim treba pogratulovať, pasáže, v ktorých si získavali rozhodujúce náskoky v setoch, ktoré vyhrali boli výborné a veľmi ťažko sa to bránilo. Pár jednoduchých vecí, na ktoré sme chceli nadviazať z prvého zápasu tu v Bratislave, sme absolútne nedodržali a tým pádom sa požičaná lopta ťažko vracala. Veľa pozitívnych vecí na náš tím nemám, družstvo VKP bolo jednoznačne lepšie, ale ideme domov a séria pokračuje.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?