MužiMalina: Ideálne? Potvrdiť postup

19. februára 2021
DF1A6315

Domácim víťazstvom v 3. zápase štvrťfinále play-off proti Košiciam (3:1) si volejbalisti VKP Bratislava vypracovali prvý postupový mečbal. V prípade sobotňajšieho triumfu na východe sa môžu tešiť zo semifinálovej účasti, kde na svojho súpera čaká Myjava.

Prvé dva zápasy, v Bratislave i Košiciach musel o víťazovi rozhodnúť až tajbrejk. V treťom stretnutí to už bolo jasnejšie, keď „policajti“ doma porazili Košice 3:1. Do zostavy sa v tom zápase vrátil aj uzdravený smečiar Marek Malina. „Po chorobe som bol trochu slabší, necítil som sa úplne fit, ale v zápase som postupne získal istotu. Na konci síce trochu dochádzali sily, ale som rád, že som sa vrátil do hry a hlavne, že sme dokázali vyhrať. Veľkým počtom bodov som síce neprispel, ale možno už len moja prítomnosť tímu pomohla,“ uviedol Malina. Po prvých dvoch setoch to vyzeralo na jasnú záležitosť VKP, ale v treťom dejstve Košičania duel zdramatizovali. „Možno sme trochu poľavili v koncentrácii. Košice potvrdili, že sú kvalitný súper a dokážu využiť každú možnosť sa dotiahnuť,“ doplnil.

VKP sa na východ Slovenska presunie v sobotu dopoludnia. Duel môžu diváci sledovať v LIVE prenose od 19.00 hod. „Musíme ísť od začiatku, nedovoliť im odskočiť na veľa bodov ako tomu bolo v poslednom zápase v Košiciach. Potom to je veľmi ťažké dohnať, dupľom, keď hrajú doma. Treba sa s nimi držať v hre bod po bode, snažiť sa im odskočiť a dotiahnuť koncovky setov,“ pokračoval skúsený smečiar. „Každý by to rád ukončil už teraz v Košiciach. Vždy je dobré uhrať sériu, na čo najmenší počet zápasov. Šetria sa tým sily. Určite by nám pomohlo, keby sa nemuselo v stredu hrať. Spravíme maximum, aby sme z Košíc odchádzali s postupom,“ uzavrel Malina.

miba, foto: Michal Špánik

 

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?