MužiKoniec nádejí na medailu

25. februára 2021
DF1A8082

Vyrovnaná séria štvrťfinále play-off napokon dopadla lepšie pre VK KDS-šport Košice. Rozhodujúci 5. zápas VKP Bratislava prehral na domácej palubovke 1:3 a východniari sa môžu tešiť na semifinále.

Už úvodný set naznačoval, že to bude podobné ako v celej sérii medzi Bratislavčanmi a Košičanmi. Hoci to v prvom sete vyzeralo najskôr na jasnú záležitosť hostí, domáci dokázali zmazať vysoký bodový náskok súpera, no v koncovke boli úspešnejší zverenci trénera Richarda Vlkolínskeho a vyhrali po dráme 32:30. Ani druhý set sa pre “policajtov” nevyvíjal najlepšie, ale hráči opäť zabrali, pomohli striedania, keď na palubovku prišli univerzál Vančo i nahrávač Hollý a VKP vyrovnal stav zápasu – 1:1 na sety. V treťom dejstve si domáci držali pohodlné vedenie, ale Košičania nielen náskok zmazali, ale napokon aj zvládli záver setu vo svoj prospech. Vo štvrtom sete si východniari urobili náskok, ktorý držali až do konca a mohli sa tešiť z postupu do semifinále play-off extraligy, kde sa stretnú s Myjavou. Na domácich tvárach bolo vidieť sklamanie. Domáca neporaziteľnosť totiž prišla v ten najnevhodnejší čas. VKP sa tak predstaví v skupine o umiestnenie o 5. – 7. miesto s Prievidzou a zdolaným tímom z dvojice Komárno – Svidník.

VKP BRATISLAVA – VK KDS-ŠPORT KOŠICE 1:3 (-30, 20, -23, -17) – na zápasy 2:3
Rozhodovali: Kováč a Moravčík, bez divákov
VKP: M. Hukel 3, Zaťko 5, Malina 4, Prešinský 5, Kostoláni 19, Gergely 16, libero Ľ. Nemec (Vančo 14, Marinič 0, Kraisl 0, Hollý 1). Tréner: J. Nosek.
Košice: Goč 6, Smolej 11, Kríž 7, Lamanec 23, Sopko ml. 7, Pizur 5, liberá Marčok a Kurej (Ondruš 4, Machovec 0, Jendrejčák 0, J. Hriňák 0). Tréner: R. Vlkolinský.
Hráči zápasu: Adrián Vančo (VKP) – Patrik Lamanec (Košice)

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?