MužiKOMENTÁR: Bodka

19. apríla 2021
DF1A0739

Victis honos. Latinský výrok, ktorý v preklade znamená Sláva víťazom, česť porazeným. Pre tento rok platí dvojnásobne. Volejbalová extraliga je na konci. Sezóna plná nepredvídateľných udalostí, iná ako tie predošlé. Pre náš klub ešte viac špeciálna. Po ôsmich rokoch sa podaril návrat do Bratislavy. S očakávaniami, trasúcimi sa kolenami, ako to celé dopadne. Rok ovplyvnený pandémiou koronavírusu poznačil aj celú súťaž. Tá je však za nami, treba pogratulovať víťazom – Komárnu k titulu v extralige, Prešovu v Slovenskom pohári a vzdať hold porazeným. Po náročných mesiacoch je víťazom každý. Nebolo to jednoduché v tejto dobe, s neustálym testovaním a neistotou či sa zápas odohrá, či bude celý tím zdravý a pripravený hrať. Ani my sme sa nevyhli tej hnusobe s názvom Covid-19, ale proste to patrilo k extraligovej sezóne s prívlastkom „iná“. Už netreba polemizovať, čo by bolo keby…

Vypálilo to pre nás na 5. miesto, hoci sme si trúfali vyššie. Napokon sa ukázalo, že súťaž bola veľmi vyrovnaná a každý mohol vyhrať s každým a k niekomu sa povestné športové šťastíčko priklonilo viac, k iným menej. Pre nás to v premiérovej sezóne, v tzv. nultom ročníku po návrate medzi volejbalovú elitu bola dobrá škola a pred nami sú nové výzvy, nové ciele. Pre nás sa sezóna nekončí, pripravujeme sa už na novú, aby sme boli ešte silnejší a ešte viac sa priblížili k tradičnej značke VKP, ktorá bola v minulosti zárukou kvality a úspechu. Veríme v návrat detí a mládeže na palubovky, do tréningového procesu, pretože aj na nich nám veľmi záleží.

O všetkom aktuálnom z kuchyne klubu vás budeme informovať. Nič podstatné vám neujde. Držte nám palce a verím, že od prvého majstrovského zápasu, v novom ročníku aj s divákmi v hľadisku a v novej hale, ktorej sa už nevieme dočkať.

Na záver mi dovoľte poďakovať všetkým partnerom klubu za podporu, dôveru a priaznivcom za povzbudzujúce slová. Zaväzuje nás to nielen do tej nasledujúcej, ale aj do ďalších sezón, ktoré nás čakajú. Verím, že aj s lepšou bodkou.

Tomáš Jenča, 
generálny manažér VKP Bratislava

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?