MužiTomáš Vojkovič v hre o Kontinentálny pohár v beachi

20. apríla 2021
WhatsApp Image 2021-04-19 at 15.37.36

Halu za piesok vymenil aj hráč VKP Bratislava Tomáš Vojkovič. Ocitol sa v širšej nominácii na Európsky Kontinentálny pohár v plážovom volejbale mužov, ktorý sa uskutoční v rakúskom Badene (6. – 9. mája).

„Vojko“ sa k šestkovému volejbalu vrátil po desiatich rokoch. Tridsaťtriročný smečiar sa v rozbehnutej sezóne rozhodol pomôcť klubu, v ktorom volejbalovo vyrastal. „Situácia s koronavírusom mi priniesla do života zaujímavé veci. Jednou z nich bolo, že som sa po dlhej dobe vrátil k volejbalu. Za normálnych okolnosti by som sa k nemu už určite nevrátil. Skombinovať moju prácu a šport, kde sa pravidelne trénuje je veľmi náročné. Pravdepodobne absencia niekoľkých rokov zapríčinila, že som sa zranil a nemohol som byť viac nápomocný chalanom v play-off extraligy,“ uviedol Tomáš Vojkovič, ktorý je už zdravotne v poriadku.

Šanca dostať sa do záverečnej
nominácie je 50 na 50.

 

Po skončení halovej sezóny už zarezáva na piesku, kde sa ocitol v širšej nominácii slovenskej reprezentácie v plážovom volejbale. Pod vedením trénera Ondreja Hrubošku a po boku ďalších siedmich beach volejbalistov sa pripravuje na Draždiaku alebo v hale s pieskom na ZŠ Batkova v Dúbravke. „Vždy trvá pár týždňov, kým sa človek plnohodnotne adaptuje na piesok. Sú to bolesti tých pár dni. Podmienky na trénovanie sú pre koronavírus striktné a prísne, ale pripravujeme sa v rámci našich možností. Šanca dostať sa do záverečnej nominácie je 50 na 50. Z osmičky pôjdu na turnaj štyria. Hlavne, aby sme boli všetci zdraví. Je to však lotéria, keď si predstavíme, že tam proti nám nastúpia dvojice, ktoré hrajú beach profesionálne a budú hrať o účasť na olympiáde. Všetci celoročne trénujú. Nie sú to haloví hráči prerobení na beach volejbalistov. Aktuálne takmer všetky dvojice, čo máme v skupine sú v mexickom Cancúne na štvorhviezdičkovom turnaji. Budeme sa však snažiť nesklamať a dôstojne reprezentovať Slovensko,“ povedal Tomáš Vojkovič, ktorý v minulom roku spoločne s Andrejom Patúcom ovládli beachvolejbalový turnaj A-kategórie v Skalici.

miba, foto: archív, Michal Špánik

 

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?