ŽenyTurnaj bol ideálnym testom

18. septembra 2021

O týždeň štartuje extraliga a ženy VKP Bratislava sa v generálke predstavili na turnaji o Pohár primátora mesta v Nitre, kde obsadili tretie miesto v konkurencii piatich tímov zo Slovenska, Maďarska a Česka.

Zverenkyne trénera Jaroslava Hančáka v piatok podľahli maďarskému Kaposváru i domácej Nitre, v sobotu zaknihovali dve výhry – proti Přerovu a Trnave. „Turnaj mal veľmi dobrú úroveň. Mohli sme si zmerať sily s veľmi kvalitnými tímami. Chceli sme zistiť ako sme na tom výkonnostne. Družstvo sa stále len skladá, trápia nás aj zranenia, takže sme neboli v stopercentnom zložení. Otestovali sme si, ako sú na tom nové posily i hráčky, ktoré majú za sebou celú prípravu. Tretie miesto je podľa mňa zaslúžené. Určite sme mohli odohrať lepší zápas s Trnavou. Turnaj nám ukázal naše silné i slabé stránky, takže vieme na čom musíme ešte zapracovať,“ uviedol tréner Jaroslav Hančák.

Novotvoriaci tím stále nie je kompletný, na turnaji chýbali aj Smiešková i Kohútová, ktoré reprezentovali Slovensko na majstrovstvách Európy. Pred družstvom je posledný týždeň letnej zaberačky pred ostrým štartom extraligy. „S hráčkami, ktoré majú za sebou celú prípravu som maximálne spokojný. Jediné, čo ma mrzí – máme dosť zranených hráčok, najmä mladých. Na turnaji sa nám zranila ďalšia smečiarka. Kinga Kasprzak sa k nám pripojila len pred týždňom, takže sa ešte potrebuje do toho dostať. To isté platí o Ecem Sahin. Zvyšok družstva pracuje dobre. Po fyzickej i hernej stránke by mali byť baby dobre pripravené na začiatok sezóny. Musíme sa ešte viac zohrať a popracovať na technických veciach, najmä u hráčok, ktoré sú nové,“ pokračoval.

Gro tímu tvoria hráčky z minuloročného tímu Strabag VTC Bilíkova Pezinok. K nim pribudli aj nové akvizície – Alexandra Vajdová, Ecem Sahin a Kinga Kasprzak. „So skladbou družstva som spokojný. Vyzerá to, že by sme mohli byť silní. Musíme byť trpezliví, zohrať sa. Určite to nejaký čas potrvá. Každý turnaj či zápas sme odohrali v inej zostave. Pracujeme naďalej, aby sme sa zodpovedne a poctivo pripravili na sezónu. Verím, že sa čoskoro dajú dokopy aj zranené hráčky a budeme v plnej sile,“ dodal tréner Hančák.

mb, foto: VKP

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?