MužiDebut ako hrom. Cenné víťazstvo na Myjave

1. októbra 2021
DF1A7132

Prvý skalp v Stredoeurópskej lige MEVZA. Volejbalisti VKP vo svojom úvodnom zápase v nadnárodnej lige zvíťazili na palubovke Myjavy 3:1 a pripísali si do tabuľky tri body.

Úvodné dva sety „policajti“ dominovali. Mali výborný príjem i hru v poli a uchmatli si obidva sety, čím sa dostali do výraznej pohody a vedenia 2:0. V treťom sete prišlo aj hluché obdobie, keď Myjava odskočila do vedenia a znížila stav zápasu. Vo štvrtom sete to bolo ako na hojdačke, ale zverenci Matúša Kalného zabrali v správny moment, zmazali štvorbodové manko a v závere setu ukázali enormnú vôľu, chuť za víťazstvom a napokon v napínavom závere spečatili svoj triumf na kopaniciach.

TJ SPARTAK MYJAVA – VKP BRATISLAVA 1:3 (-21, -17, 24, -27)

Myjava: Konc 25, Watzka 13, M. Zeman 12, Pokopec 11, Mačuha 5, Valo, liberá Ochodnický a Paňko (Barták, Rzyman). Tréner: M. Pipa.

VKP: D. Yacoubou 24, Kostoláni 21, Tarabus 12, Malina 11, Billich 6, Zaťko 1, liberá Jakubík a Kurej (Trubač 1, Vančo, Jurík). Tréner: M. Kalný.

Rozhodovali: Grabovský (ČR) a Kovář (ČR), 125 divákov

Hráč zápasu za VKP: TEAM

Tréner Matúš Kalný: „Je to cenné víťazstvo u dobrého súpera. Prvé dva sety boli z našej strany veľmi dobré, tam nemám hráčom čo vytknúť. Škoda, že sme zbytočnými chybami v strede tretieho setu dostali súpera na koňa. Vo štvrtom sete sa to prelievalo na každú stranu, bolo to o jednom bode. Určite to bol doteraz náš najlepší výkon. Dúfam, že naberieme ešte väčšie sebavedomie. Vieme, kde nás ešte tlačí päta. Musíme ďalej poctivo trénovať a zlepšovať sa. Gratulujem družstvu, teším sa s nimi.“

mb, foto: VKP/Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava