MužiYacoubou: Z prehier sme už unavení, ideme vyhrať

30. októbra 2021

Smečiar Daouda Yacoubou posilnil v lete VKP Bratislava. Po angažmáne v Turecku si prišiel vyskúšať nové pôsobisko v hlavnom meste Slovenska s cieľom posilniť tím. Svoju víťaznú mentalitu chce ukázať už v najbližšom stretnutí na palubovke Prešova (sobota, 30. októbra o 17.00 h).

Od začiatku sa zaradil medzi pilierov mužstva, zvykol si aj na nové prostredie a je obohateným celej extraligy. „Môžem povedať, že Slovensko je môj nový domov. Som tu šťastný každým dňom viac a viac. Užívam si chvíle, ktoré tu môžem strábiť. Snažím sa byť pozitívne naladený a mať dobrú náladu vždy a všade,“ povedal Daouda Yacoubou.

Úsmev na tvári sa mu mračí len pri pohľade na niektoré výsledky v našej najvyššej súťaži. „Slovenská extraliga je naozaj veľmi dobrá výzva, všetky tímy majú vysokú kvalitu. O výhre či prehre rozhodujú fakt len detaily. Mali by sme byť koncentrovaní v každej situácii, sústrediť sa od úvodu do konca zápasu, bojovať do posledného bodu. Správna cesta k víťazstvu je robiť menej chýb ako súper. Pred súbojom v Prešove máme jediný cieľ: vyhrať. Už sme z prehier unavení. Zabojujeme, aby sme vyhrali,“ vyhlásil rodák z afrického Beninu. Postupne sa zdokonaľuje aj v nie ľahkej slovenčine. „Učím sa ako len viem, chalani z tímu mi veľmi pomáhajú,“ dodal „Dao“ a rozlúčil sa vetou v našom ľúbozvučnom jazyku: „Bude lepšie, bráško.“ Slovenčina v jeho podaní znie fakt dobre.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?