ŽenyDievčatá už sú v Aténach, ubytovali sa pri mori

1. novembra 2021
DF1A8647

Na volejbalistky VKP Bratislava čaká odvetný zápas 1. kola Challenge Cupu proti aténskemu tímu ASP Thetis Voula (utorok, 2. novembra o 20.00 h).

Výprava sa v pondelok ráno presunula z Bratislavy autobusom na viedenské letisko Schwechat odkiaľ sa Airbusom gréckych aerolínií presunula do Atén, kde pristáli o 14-tej hodine miestneho času. Oproti Slovensku je v Grécku o hodinu viac. „Lietanie milujem a Grécko tiež,“ vyhlásila pred odletom opora tímu Zuzana Písečná. „Navštívila som viaceré grécke ostrovy. Každý z nich je niečím špecifický. Zbožňujem architektúru bielo-modrých domčekov a more, ktoré je vždy krásne. Kombinácia toho je fakt úžasná,“ dodala. „Policajtky“ privítalo pod Akropolou krajšie počasie ako u nás, ručička teplomera ukazovala 19 stupňov Celzia, ale bolo pod mrakom. Na parkovisku letiska nás už čakal klubový autobus nášho súpera, ktorý odviezol výpravu do štvorhviezdičkového hotela Coral, ktorý sa nachádza priamo pri mori v aténskej štvrti Paleo Faliro.

Potrápiť Thetis

V dvadsaťčlennej výprave VKP sa nachádza 12 hráčok, ktoré pod trénerským tandemom Jaroslav Hančák a Róbert Rodziňák dnes večer o 20-tej hodine absolvujú predzápasový tréning, v utorok dopoludnia si doprajú menšiu rozcvičku e večer o 20.00 hod. tunajšieho času (o 19.00 h slovenského času) nastúpia do odvety. V prvom zápase v Bratislave zvíťazil ASP Thetis 3:0, takže VKP má svojmu súperovi v Challenge Cupe čo vracať. „Tešíme sa na výlet, ale aj na súpera, aby sme im dopriali poriadnu odvetu,“ povedala skúsená Alexandra Vajdová, ktorá zavítala do krajiny, kde v minulosti pôsobila. „Posnažíme sa odohrať dobrý zápas. Určite chceme hrať lepšie v útoku ako sme hrali doma, to musíme zlepšiť. Ak sa podarí uchmatnúť set, možno viac, budeme radi,“ doplnil tréner Jaroslav Hančák.

miba, foto: Michal Špánik

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?