ŽenyZlepšený výkon na obrat nestačil

2. novembra 2021
DF1A9339

Volejbalistky VKP Bratislava bojovali ako im sily stačili, ale v odvete 1. kola Challenge Cupu v Aténach proti ASP Thetis Voula sa im nepodaril obrat a zopakovali si prehru 3:0 z prvého duelu v Bratislave.

Úvod zápasu patril domácim hráčkam, ktoré v prechodnej hale Olympiacosu začali dvoma esami a vypracovali si päťbodový náskok. Na to zareagoval tréner Jaroslav Hančák oddychovým časom a pri podaní Boledovičovej znížili na dva body a po dvoch esách Písečnej dokonca na bod. Thesis však nepripúšťal žiadnu drámu, najmä úspešnými blokmi sa odpútal od VKP na 7 bodov a prišiel druhý timeout nášho trénera. Vysoký náskok gréckeho tímu sa však zmazať nepodarilo a prvý set získali domáce vo svoj prospech.

Druhý set sme pri podaní Viktórie Kováčovej začali ako z partesu, výborným blokom i esom, dokonca sme viedli aj o tri body, ale súper vyrovnal skóre a dostal sa aj do vedenia 13:10. Pri podaní Boledovičovej, ktorá pridala ďalšie eso, a tiež Písečnej sa dievčatám z VKP podarilo znížiť na rozdiel jedného bodu, no v útoku zaúradovala vyše dvojmetrová Martha Evdokie Anthouli a Grékyne šli do šesťbodového úniku a takým rozdielom aj druhý set ukončili.

Tretí set sme opäť začali lepšie, držali si tesný náskok, no Thesis otočil stav skóre vo svoj prospech. Následne sa VKP doťahoval so súperkami bod po bode, plece pri pleci. Za stavu 17:17 sa dostali domáce do trojbodového náskoku, a hoci „policajtky“ bojovali až do konca, tretí set i celý duel zvládlo lepšie grécke družstvo a vybojovalo si postup ďalej. Pre zverenkyne Jaroslava Hančáka sa púť európskou súťažou číslo 3 končí.

Challenge Cup, 1. Kolo, odveta (prvý zápas 0:3)

ASP THETIS VOULA – VKP BRATISLAVA 3:0 (16, 19, 22)

Rozhodovali: Knaepkens (Belgicko) a Marev (Bulharsko), 180 divákov.

VKP: Kasprzak 7, Kováčová 7, Písečná 6, Sahin 5, Boledovičová 5, Kohútová 1, libero Mattová (Snopková 2, Fartelová 1, Smiešková 1. Tréner: J. Hančák.

MVP za VKP: Viktória Kováčová

Jaroslav Hančák, tréner VKP: “Určite sme predviedli zlepšený výkon oproti domácemu zápasu. Hrali sme o dosť lepšie na útoku, hoci v štatistikách to až tak nevyzerá. Grécke družstvo má veľmi slušnú obranu v poli, no dokázali sme ich v útoku zatlačiť. Hráčky Thesisu ukázali tiež kvalitu na útoku, boli agresívnejšie, presnejšie a dokázali v porovnaní s nami viac bodovať.”

mb, foto: Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?